Zwangerschapsreflexologie

De zwangerschap is een prachtige periode, maar kan ook gepaard gaan met bekende en minder bekende zwangerschapskwalen. Voetreflextherapie voor zwangeren is erop gericht om je gezondheid voor-, tijdens-, en na de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling.

Er zijn voor zwangerschapsvoetreflexologie specifieke protocollen geschreven. Hiervoor heb ik een aanvullende opleiding gevolgd en met succes afgerond.

Tijdens de behandelingen kun je intensief contact maken met je ongeboren kindje. 
En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden. Het lichaam wordt door de voetreflexologie in staat gesteld zichzelf geleidelijk te genezen.

Voetreflextherapie voor zwangeren kan worden ingezet in 3 stadia van de zwangerschap:

Stadium 1

Voordat je zwanger bent/ zwangerschapswens. Ook dit stadium hoort bij de zwangerschapsvoetreflexologie al ben je nog niet zwanger maar heb je wel de wens om zwanger te worden. Bij sommige mensen lukt het zwanger worden direct na de eerste poging, helaas is dit niet bij iedereen het geval. Dit kan door verschillende (medische) oorzaken komen maar hoeft ook zeker niet het geval te zijn. Binnen de zwangerschapsvoetreflextherapie zouden we het volgende kunnen behandelen om je zwangerschapskansen toe te laten nemen en je bovendien van een zo klachtvrij mogelijke zwangerschap te laten genieten! Denk aan:

· optimaliseren van je menstruatiecyclus, PMS bestrijden
· in balans brengen van je hormoonhuishouding
· je zorgen te minimaliseren
· je slaapcyclus optimaal te maken
· algemene (emotionele) blokkades opheffen

Miskraam/vroeggeboorte
Er kan een voetreflexbehandeling gegeven worden ter stimulatie van de uitdrijving van het niet-levensvatbare vruchtje. Een miskraam/vroeggeboorte roepen vaak veel emotionele gevoelens op bij jou, je partner of in jouw directe omgeving. Een metamorfose voetreflexbehandeling kan jou helpen bij de verwerking van dit verlies en zorgt ervoor dat je weer meer in je kracht komt te staan.

Stadium 2

Tijdens je zwangerschap. Het lichaam moet tijdens de zwangerschap hard werken en er vinden veel veranderingen plaats. Hierdoor kunnen zich tal van klachten voordoen die gerelateerd zijn aan de optredende veranderingen. Denk aan:

· maagzuur
· pijn in je spieren en gewrichten (rug)
· hoofdpijn
· vermoeidheid
· stemmingswisselingen
· (recidiverende) blaasontsteking
· harde buiken
· obstipatie
· slapeloosheid
· (milde) oedeem
· (milde) hoge bloeddruk
· beginnende zwangerschapsdiabetes

Stuit-of dwarsligging, angst voor de bevalling, overtijdbehandeling. Voetreflexologie kan worden ingezet bij het draaien van jouw kindje in een stuit- of dwarsligging. Vanaf week 33-34 van je zwangerschap nodigen we het kindje uit om zich te draaien. Om je angst voor de bevalling los te laten kan een metamorfose behandeling uitkomst bieden.

Een overtijdbehandeling werkt effectief om de bevalling op te wekken rondom uitgerekende datum, of als weeën stimulatie wanneer de vliezen gebroken zijn. Voetreflexologie helpt je kindje op een natuurlijke en ontspannen manier ter wereld te komen.


Stadium 3

Na je zwangerschap wil je zo snel mogelijk weer de balans hervinden naar je “normale situatie”, lichamelijk en geestelijk. Misschien voel je je moe, slap en futloos, heb je een zware bevalling gehad, loopt het geven van de borstvoeding niet lekker of lopen je emoties soms op door de veranderde omstandigheden. De therapie kan je hier ondersteuning bieden. Denk aan:

· spieren en gewrichten ondersteunen om weer in de oude vorm terug te keren
· immuunsysteem te optimaliseren
· doorbloeding te stimuleren
· je energieniveau te optimaliseren
· in balans brengen van de oude staat van je hormoonhuishouding
· je zorgen te minimaliseren
· algemene (emotionele) blokkades opheffen

Wil je meer informatie, neemt gerust contact op. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn!