Stress & Burn-out

Er wordt veel van ons verwacht in onze huidige stressvolle maatschappij. We moeten een goede werknemer, een goede ouder en goed zijn in alle andere rollen. En alsof dat al niet genoeg is, zijn we vervolgens ook heel goed in het leggen van heel veel druk op onszelf. Een drukke baan, zorg voor de kinderen, sporten en een druk sociaal leven, alles tegelijk. Tijd voor ontspanning is er niet of nauwelijks, iedere minuut van de dag is vaak volgepland.

Omdat je te hoge eisen stelt aan jezelf, valt de werkelijkheid je vaak tegen. En omdat je te weinig tijd hebt voor alles wat je wil doen, schiet je ook voortdurend tekort. Die spanning bouwt zich langzaam maar zeker op in het lichaam. Onze schouders gaan vastzitten, hoofdpijn kan ontstaan, slecht slapen, soms kan het leiden tot een gevoel van uitputting en allerlei vage klachten, kortom: je zit niet lekker in je vel!

Door stress gaat onze ademhaling vaak ‘hoger’ in ons lichaam zitten en kan ons lichaam niet meer optimaal gebruik maken van de ingeademde lucht. Ook hierdoor raakt ons lichaam uit balans.

Doormiddel van voetreflextherapie worden de reflexpunten op de voeten gestimuleerd en het lichaam aangezet tot zelfhelend vermogen. De voetreflex zorgt voor een betere doorbloeding in de organen en weefsels zodat de afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd via ons lymfesysteem. Verder zorgt de voetreflex voor een diepe ontspanning van het lichaam en geest, waardoor je even ‘los’ bent van alle dagelijkse beslommeringen.

Het is natuurlijk geen blijvende oplossing. Uiteindelijk moet jezelf veranderingen in je leven aanbrengen. Minder hoge eisen aan jezelf stellen en meer in het “hier en nu” leven.