Referenties

Na een zware periode van verhuizing en verbouwing was ik enorm gestrest van alle nieuwe dingen die op mijn pad kwamen. Dankzij de fijne voetenreflex, metamorfose massage, hormoonbehandeling, en vele andere geweldige behandelingen van Annegien, ben ik weer in balans en weer de oude geworden. En nog ga ik regelmatig naar haar toe om het bij te houden. Het is ook heel fijn dat het vergoed wordt bij de zorgverzekering.

– Kiki –

Voetreflextherapie? Is dat wel iets voor mij?

Ik ben meer een type voor de reguliere wegen. Tenminste dat dacht ik altijd.

Toch maar een keer naar voetreflextherapie voor mijn hoofdpijn. Mijn migraine was uiteindelijk  overgegaan naar clusterhoofdpijn. Ik kreeg een anti-stress behandeling. Wonderbaarlijk heb ik drie jaar lang geen hoofdpijn meer gehad. Mijn hoofdpijn is geen clusterhoofdpijn meer en ook geen migraine meer. De hoofdpijn is nu wel teruggekomen alleen als ik nu hoofdpijn heb, dan is dit goed te hanteren. Regelmatig bezoek ik Annegien nog steeds o.a. metamorfose behandelingen gehad. Ik ben eindelijk, uiteraard met ups en downs, weer mezelf geworden. Ik was mezelf een tijdje “kwijt”.

De behandelingen hebben mij veel goed gedaan. Nog steeds. Regelmatig ga ik nog naar Annegien voor een behandeling tegen stress of andere klachten.

Annegien neemt de tijd voor je en je komt er heerlijk tot rust. Soms word je ook emotioneel, dat hoort er allemaal bij. Annegien is voor mij een toppertje, die heeft bewezen dat ook de alternatieve wegen zeer goed kunnen helpen bij lichamelijke/psychische klachten. En daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor.

– Marie-Louise –

Bij Annegien heb ik een voetreflexbehandeling gehad om mijn astmaklachten te verminderen. Ik ben allergisch voor pollen, en ook heb ik diverse voedselallergieën. Al snel bleek dat deze twee allergieën verband hebben met elkaar en een negatief effect geven op mijn astmaklachten. Na een aantal voetreflexbehandelingen merkte ik duidelijk dat de astmaklachten minder waren en voelde ik mij een stuk prettiger. Hoewel niet alle klachten helemaal verdwenen zijn kan ik wel zeggen dat de behandeling flink geholpen heeft. Annegien bedankt voor deze geslaagde behandeling.

– Luck-

Een jaar of 5 geleden werd bij mij door neurologisch onderzoek een carpaal tunnel syndroom aan beide polsen geconstateerd. Dit kon chirurgisch behandeld worden. Ik heb daar niet voor gekozen en ben met acupunctuur begonnen, waarmee de klachten verminderde. Recent zijn de klachten weer toegenomen, door overbelasting, te veel kracht gebruiken en grote veranderingen in mijn leven. Vooral de fijne motoriek is problematisch. Ik ben via Annegien met voetreflextherapie in aanraking gekomen. Na de behandeling ben ik vooral de laatste paar keren erg moe en kan ik veel oude energie los laten. Na de behandeling wandelen doet mij goed. De dagen na de behandeling heb ik veel minder klachten en ben ik heerlijk ontspannen. Maar ik ben nog niet op het niveau, waar op ik weer wil komen. Ik heb nog wel een paar behandelingen nodig.

– Sjaan van Rooijen –

Door de therapie heb ik aanzienlijk minder last van PMS klachten zoals koorts, misselijkheid, hoofdpijn, buikkrampen en extreme stemmingswisselingen. Tijdens de behandeling heb ik twee keer de proef op de som kunnen nemen. Tijdens de eerste week vloeide ik weinig en maar een paar dagen en had ik helemaal geen last van mijn klachten. Tussendoor kwam er wel een golf van klachten terug en vloeide ik ook één dag. Tijdens mijn tweede week heb ik ook vrijwel geen last meer van mijn klachten. Wel merkte ik dat waar normaal mijn periode op dinsdag begint, deze nu al op zondag begon. Mijn cyclus ligt een beetje overhoop, want ook heel logisch is. Mijn hormoonspiegel werd voor mijn gevoel gereset. Ik heb namelijk heel lang met deze klachten en met dezelfde routine rondgelopen. Nu merk ik dat de klachten stukken verminderd zijn, maar dat mijn cyclus nog even stabiel moet worden. Met eventuele verdere behandelingen zie ik dit zeker weer zijn regelmaat terugkrijgen.

Ik loop vanaf mijn 14e met deze klachten en had geen idee of deze therapie iets voor mij zou zijn. De opluchting was des te groter toen ik merkte dat mijn stemmingswisselingen stukken minder werden en dat mijn lichamelijke klachten ook aanzienlijk afnamen. Ik raad iedereen aan die last heeft van deze klachten om voetreflex uit te proberen. Het is zeker niet schadelijk of pijnlijk en het heeft mij enorm geholpen.

– Nicole –

Begin augustus 2015 kreeg ik hielspoor wat met oefeningen niet overging. Eind september kon ik tijdens een collecte niet meer dan 2 straten op een avond lopen. Als ik even had gezeten dan moest ik de eerste stappen hinken en ’s morgens opstaan was al helemaal een drama. Annegien heeft toen aangeboden mij te behandelen om te kijken of dat zou helpen. De eerste paar keren had het vooral korte termijn resultaat, dat wil zeggen de dag na de behandeling ging het opstaan in de ochtend een stuk beter, in de loop van de dag werd het wel weer pijnlijker. Maar naarmate de behandelingen vorderden duurden die periodes steeds langer en werd de pijn geleidelijk minder. Aan het einde van de behandeling was het nog niet helemaal weg, maar meer een wat zeurende pijn op de achtergrond. De laatste twee keren had ik inmiddels ook nieuwe orthopedische zooltjes, dit draagt natuurlijk ook bij aan de genezing. Gedurende de behandeling door Annegien heb ik expres geen oefeningen gedaan, want ik wilde natuurlijk ook graag weten of de voetreflexologie zou helpen. Dat is zeker het geval, het verschil tussen begin en einde van de behandeling is echt heel groot.

Verder zijn en passant ook andere kwaaltjes en knelpunten ontdekt en mee behandeld en ging ik me energieker voelen. Dit was mijn allereerste ervaring met voetreflexologie en ik ben erg enthousiast over de resultaten. Het enthousiasme waarmee Annegien over de opleiding en dit werk vertelde vond ik heel aanstekelijk, je voelt echt dat zij haar hart hieraan heeft verpand ook in de rust, onthaasting en prettige sfeer die ze creëert.

– Jolanda –